Oprogramowanie dla gastronomii
Gastronomia to bardzo wymagająca pod względem zarządzania i logistyki branża, która wymaga szczególnych narzędzi. Jednym z nich jest specjalne oprogramowanie dla gastronomii.
Jak działa system POS dla gastronomii?
System POS all in one to specjalne oprogramowanie mobilne, z którego można korzystać zarówno na komputerze, jak i na tablecie czy smartfonie. Jest wygodniejszy od kas fiskalnych, które bazują na klawiaturach przywodzących na myśl stare telefony komórkowe, i bardzo intuicyjny. W zakresie możliwości, jakie oferuje, znajdują się na przykład:
• Szybkie i sprawne odbieranie zamówień
• Wywiązywanie się z obowiązków podatkowych
• Funkcja predefiniowanych paragonów przypisanych do konkretnych stołów w restauracji
• Zarządzanie otwartymi paragonami i możliwość dzielenia ich na pół.
W połączeniu z drukarką fiskalną system POS tworzy wyjątkowo wygodne urządzenie pozwalające pracownikom restauracji skupić się na innych obowiązkach. Klarowny układ funkcji sprawia, że kilka kliknięć rozwiązuje kwestie pojawiające się w branży gastronomicznej nieustannie.
Funkcje POS cenione przez restauratorów
Zaawansowany system kasowy i sprzedaży detalicznej stanowi wygodne rozwiązanie zarówno dla pracowników restauracji, jak i ich właścicieli. Dzięki programowi restauratorzy mogą śledzić wyniki sprzedażowe każdego pracownika, zarządzać dostępem pracowników do poufnych danych czy też sprawdzać ewidencję czasu pracy, na podstawie której system samodzielnie jest w stanie obliczyć wysokość wynagrodzenia. Z kolei kelnerzy i kelnerki dzięki temu systemowi mogą przygotowywać uwagi dotyczące osobistych preferencji stałych klientów, szybko przesyłać zamówienia do kuchni, tworzyć w systemie różne opcje gastronomiczne ułatwiające zrealizowanie każdego zamówienia czy też dzielić należności na różne formy płatności. Wszystkie te możliwości znacząco podnoszą standard obsługi w restauracji, ułatwiają pracę wszystkim pracownikom i usprawniają większość procesów zachodzących w danym miejscu.
Dlaczego warto wybrać POS?
W biznesie gastronomicznym kontrola nad tym, co dzieje się w lokalu, oraz planowanie stanowią bardzo ważne czynniki wpływające na odbiór danego miejsca przez osoby postronne. Obsługa klientów powinna być sprawna, szybka i bezbłędna, a także uwzględniać prośby dotyczące indywidualnych preferencji w różnych zakresach. Z kolei manager restauracji powinien zarządzać swoimi pracownikami w taki sposób, aby funkcjonowanie restauracji przypominało pracę dobrze naoliwionej maszyny. Dobrze urządzenie fiskalne wyręcza pracowników w wielu zadaniach, jest mniej niż oni podatne na błąd, a przede wszystkim usprawnia obsługę i proces wywiązywania się z obowiązków podatkowych. POS jest oprogramowaniem mobilnym, dzięki czemu restaurator może z dowolnego miejsca sprawdzać w czasie bieżącym, co dzieje się w jego lokalu. Zaawansowany system POS to nowoczesne rozwiązanie, które sprawdzi się w prężnie działających restauracjach i zapewni komfort oraz wygodę ich właścicielom i pracownikom.